Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу законопроєкт щодо розвитку виробництва біометану

09/09/2021

На засіданні Парламенту народні депутати України підтримали прийняття законопроєкту щодо розвитку виробництва біометану від 05.05.2021 №5464 у першому читанні за основу.

Держенергоефективності висловлює вдячність ініціатору законопроєкту – народному депутату Андрію Жупаніну, співавторам та всім народним депутатам, які підтримали розвиток ринку біометану в Україні.

Ціль законопроєкту - створити законодавче підґрунтя для розвитку ринку біометану в Україні, налагодження його експорту в країни ЄС та заміщення природного газу при виробництві електричної та теплової енергії.

Проєктом передбачено законодавче визначення терміну «біометан», що наразі відсутній у Законі України «Про альтернативні види палива», а також встановлення законодавчих основ для:

● створення і функціонування реєстру біометану,

● запровадження процедури надання гарантії походження біометану.

Прийняття проєкту Закону забезпечить можливість верифікувати біометан, надавати гарантії походження на певний обсяг поданого в газотранспортну систему біометану та експортувати його через використання реєстру біометану. 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю 

 

Всі новини →