Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаєві відбулося відкриття спортивної локації в рамках соціального проєкту «Активні парки - локації здорової України»

10/09/2021

 «Активні парки» це один з проєктів, який входить в загальнонаціональну програму Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Головна мета – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і маленьких населених пунктів кожної області.

 

Так, сьогодні, 10 вересня, у Миколаєві біля приміщення ОСДЮСШОР з вітрильного спорту «Обласний яхт-клуб» відбулося відкриття однією з таких спортивних локацій в рамках соціального проєкту «Активні парки - локації здорової України».

 

З умовами, що створені для заняття спортом мешканців Миколаєва, ознайомився заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі. Також до заходу долучився депутат Миколаївської міської ради Раміль Агабеков.

 

«На таких локаціях люди зможуть щоденно займатися спортом. Весь інвентар виконаний в одній кольоровій гамі та має спеціальні QR-коди, відсканувавши які, є можливість отримати певні підказки як організувати тренування за допомогою наших провідних спортсменів, які будуть показувати відповідні вправи», - зазначив Олександр Трайтлі.

 

Також Олександр Трайтлі закликав всіх активно займатися спортом, адже здоровий спосіб життя має стати невіддільною частиною нашої ментальності.

 

Далі заступник голови Миколаївської ОДА разом з спортсменами зробили розминку та виконали ряд спортивних вправ, відсканувавши QR-коди на встановлених табличках біля елементів спортивної інфраструктури, а саме: турнік, шведська стінка, координаційна лінія, лавка та вільний простір для фітнес-зони.

 

Завдання даного проєкту – збільшити відсоток українців, які займаються регулярною руховою активністю. Активні парки - це абсолютно безплатна можливість подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку.

 

Так, кожен охочий за допомогою смартфона може сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (початківець, досвідчений, професіонал), що відкриється на сайті.

 

Всі новини →