Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Тарифи на житлово-комунальні послуги: чого очікувати

16/09/2021

Завдяки зробленим Урядом ряду заходів вдалося зберегти лояльну цінову політику на природний газ. В опалювальному сезоні 2021/2022 років газ пропонується за ціною 7,96 грн за кубометр для населення та 7,42 грн за кубометр для підприємств теплокомуненерго. При тому, що ринкова ціна значно вища.

Про це йшлося сьогодні, 16 вересня, під час онлайн-брифінгу начальника управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євгена Гладкова.

«Вважаю за необхідне проводити таку роз’яснювальну роботу серед населення і пояснювати, що в наступному опалювальному сезоні у нас буде збережена та цінова політика, яка є наразі», - зазначив Євген Гладков.

Євген Гладков повідомив, що державний Нафтогаз пропонує як для побутових споживачів, так і для виробників тепла і гарячої води по всій країні абсолютно доступні умови для отримання газу. У свою чергу,  регіональна газопостачальна компанія пропонує газ за ціною 7,99 грн за кубометр.

Говорячи про накопичення газу у сховищах Євген Гладков запевнив, що в українських підземних газосховищах накопичено достатньо природного газу для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 років за оптимальною ціновою пропозицією. 

Щодо тарифів на електроенергію, то начальник управління ЖКГ облдержадміністрації повідомив, що з 1 жовтня 2021 року вступлять в дію нові тарифи на електричну енергію для побутових споживачів:

- до 250 кВт-год на місяць ціна становитиме 1,44 грн за 1 кВт-год;

- понад 250 кВт-год на місяць ціна становитиме 1,68 грн за 1 кВт-год за весь обсяг споживання.

«Звісно залишаються незмінними тарифні коефіцієнти для багатозонних електролічильників. Наприклад, для 2-зонного тарифу в нічний період з 23:00 до 07:00 застосовується коефіцієнт на рівні 0,5», - зазначив він.

Також Євген Гладков розповів про стан підготовки до роботи в опалювальному сезоні 2021/2022 років.

«Вже завершується підготовка до опалювального сезону. В цілому, Миколаївська область додержується планових показників підготовки», - повідомив він.

Всі новини →