Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

З 1 жовтня 2021 р. пацієнти зможуть отримати інсулін за програмою “Доступні ліки”.

16/09/2021

Як їх отримати?

Щоб отримати інсулін за програмою “Доступні ліки”, пацієнту потрібно:

1. Відвідати ендокринолога.

2. Мати складений ендокринологом індивідуальний план лікування, де лікар призначає тип та дозування інсуліну і вносить ці дані в електронну систему охорони здоров’я.

3. Отримати електронний рецепт у ендокринолога або свого сімейного лікаря.

4. Отримати інсулін у будь-якій аптеці з позначкою “Тут є доступні ліки”, тобто які уклали договір з Національною службою здоров’я України, у будь-якому населеному пункті, без прив’язки до місця реєстрації пацієнта та місця роботи лікаря, який видав електронний рецепт.

Важливо зазначити, що сімейний лікар може виписати електронний рецепт лише за встановленим ендокринологом планом лікування і не може змінити призначення ендокринолога. Якщо тієї кількості інсуліна, які призначив ендокринолог недостатньо, то   сімейний лікар направляє пацієнта знову до ендокринолога для коригування або створення нового плану. А до кого звертатись за повторним рецептом, пацієнт обирає самостійно.

Тому головне, що повинен зробити пацієнт вже зараз, - укласти декларацію з сімейним лікарем, щоб отримувати безоплатну медичну допомогу у повному обсязі в межах Програми медичних гарантій. 

Будьте здорові! Бережіть себе та своїх рідних!

Всі новини →