Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Літературний портрет «Творчість, пронизана мудрістю» в бібліотеці

21/09/2021

В рамках Тижня рідного краю Баштанська публічна бібліотека організувала ряд заходів, метою яких була популяризація творчості літераторів-краян, життя і творчість яких тісно переплелись з історією Баштанщини. 

20 вересня у читальній залі бібліотеки був проведений літературний портрет «Творчість, пронизана мудрістю», присвячений 98-ій річниці від дня народження видатного земляка Олександра Олександровича Сизоненка – талановитого українського письменника, який майже кожен свій твір присвятив рідному степовому краю. На літературну зустріч завітали учні 11-А класу Баштанського ОЗЗСО 1-3 ступенів №1 разом з вчителем історії М.В.Максимовою. 

Бібліотекар В.Стоянова ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом О.О.Сизоненка та звернувала особливу увагу на його відомий роман «Білі хмари», який був найулюбленішою книгою самого автора, де майже все, окрім асоціацій і незначного ряду епізодів, написано «з натури», з людей його села, яких він знав, і любив, і пам’ятав все своє життя. Учні із захопленням переглянули уривок з художнього фільму, знятого за мотивами цього роману. 

Старшокласники з великим інтересом перегорнули сторінки видань славетного земляка, представлених на книжковій виставці «Син степів, солдат Вітчизни» та зробили світлину на згадку.

Всі новини →