Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Олександр Трайтлі: Закликаю активно продовжувати роботу щодо вакцинації освітян

22/09/2021

 Сьогодні, 22 вересня, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі провів чергову нараду з міськими, селищними, сільськими головами щодо проходження освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19.

 

На початку Олександр Трайтлі нагадав, що вчора, 21 вересня, Державною комісією ТЕБ та НС було прийнято рішення про перехід України в «жовту» карантинну зону з 00.00 годин 00 хвилин 23 вересня.

 

У зв'язку з цим Уряд оновив (https://cutt.ly/JEjHthL) карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти. При «жовтому» рівні епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти, дозволяється лише у разі, якщо не менш як 80 відсотків працівників мають жовтий або зелений COVID-сертифікат.

 

«Питання щодо проходження освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19 неодноразово обговорювалося на таких селекторних нарадах. Є позитивна динаміка у вакцинації освітян. Тому, ще раз закликаю вас активно продовжувати роботу у цьому напрямку», - зазначив заступник голови Миколаївської ОДА.

 

Водночас як повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на своєму офіційному телеграм-каналі (https://t.me/SerhiyShkarlet), дистанційна освіта є і буде, а найменші здобувачі й надалі матимуть змогу вчитися офлайн.

 

Також Сергій Шкарлет написав, що неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками.

 

«Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ:

 

- умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм;

 

- такий «виняток» діятиме під час «жовтого» та «червоного» рівнів епіднебезпеки», - зазначив міністр освіти і науки України.

 

Всі новини →