Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаєві перевірили дотримання нових правил міжрегіональних перевезень

21/10/2021

 У четвер, 21 жовтня, за дорученням Миколаївської облдержадміністрації представники Управління патрульної поліції в Миколаївській області та Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки перевірили стан дотримання нових правил перевезення пасажирів. 

 

Так, на Миколаївському міжміському автовокзалі у водіїв та пасажирів перевірили наявність документів, які дозволяють поїздки між регіонами відповідно до посилених правил карантину.

 

«Поліція перевіряє виконання вимог постанови, а саме наявність сертифікатів вакцинації у водіїв та пасажирів міжобласних маршрутів, ми зі своєї сторони контролюємо дотримання масочного режиму, використання виключно сидячих місць та проводимо профілактичні заходи з водіями», – повідомив заступник начальника центру надання адміністративних послуг Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Олександр Корнiло.

 

Також цього дня було перевірено дотримання водіями та пасажирами масочного режиму на автостанції «Дачна».

 

Як зазначила старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП в Миколаївській області капітан поліції Юлія Волгіна, під час перевірки в першу чергу звертали увагу на використання засобів індивідуального захисту та інспектували особливості перевезення в карантинних умовах.

 

Нагадаємо, що посилені вимоги для міжобласних перевезень набули чинності з 21 жовтня відповідно до урядової постанови. Відтак правоохоронці розпочали перевірки на міжрегіональних рейсах.

 

Водії й пасажири мають пред'явити один із зазначених документів:

 

- довідку про повний курс щеплення від COVID-19, або отримання однієї дози вакцини;
- міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19;
- негативний результат ПЛР-тесту чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.
- довідку про одужання з наявними антитілами до COVID-19, чинність якої підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг Дія.

 

Всі новини →