Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Соціальна адаптація дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

29/10/2021

На сьогоднішній день однією з актуальних проблем суспільства є проблеми розвитку та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Важливою складовою успішної соціалізації таких дітей є їх адаптація до умов життя в суспільстві. Це можливо лише тоді, коли дитина виховується в родині. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою  біологічної родини може слугувати інша сім’я.

26 жовтня 2021 року головним спеціалістом відділу інформаційної діяльності, звернень громадян та соціального захисту дітей  служби у справах дітей Баштанської райдержадміністрації Левченко О.І. було здійснено обстеження умов проживання прийомних дітей в прийомній сім’ї Терлецької Тетяни Олексіївни та Терлецького Івана Васильовича, що проживають в   смт. Березнегувате, Баштанського району, Миколаївської області.

Прийомна сім’я проживає у великому двоповерховому будинку, в якому створено всі умови для комфортного проживання, навчання та виховання дітей. Кімнати великі, світлі, затишні, облаштовані сучасними меблями та технікою.

В ході відвідування було встановлено, що прийомні батьки належним чином виконують обов’язки.

Фактів порушення прав прийомних дітей не  виявлено.

Всі новини →